Samsung Galaxy S 2

Nu har jag äntligen uppgraderat från min gamla HTC Hero, som känts mer än lovligt slö på sistone (den spräckta skärmen underlättade inte hanteringen heller…). Valde mellan en Galaxy S 2 och en HTC Sensation, men den vassare hårdvaran, kameran och den slimmade formfaktorn på S 2:an fällde avgörandet.

Intrycken efter några dagar med Samsungen är att den stora skärmen underlättar väldigt mycket, allt från att läsa text, skriva och träffa rätt knappar till att surfa, titta på bilder och se video. Färgmättnaden i skärmen är dock i högsta laget, och det vore bra om man kunde ställa ner det för lite mer neutral färgåtergivning. Skärmen kunde också vara mer högupplöst, men duger fint i dagsläget. Att telefonen är så tunn och lätt är ett stort plus. Man får leva med att den blir varm i ändarna under hård belastning, men trots att jag först var tveksam till en telefon med så stor skärm får jag säga att den känns riktigt smidig, lätt att få ner i fickor osv. Telefonen är väldigt rapp – att öppna appar går på någon sekund, på Heron kunde det ta en halv evighet.

Kameran på Heron var dessutom av leksakskvalitet, här är den riktigt bra. Startar snabbt och tar fina bilder med tanke på den enkla optiken. Samtalsljudet är också betydligt bättre än i Heron, där man ibland fick anstränga sig för att höra den man pratade med. Det sitter en andra mikrofon i Samsungen som används för att eliminera miljöljud och brus.

Passade även på att installera några nya appar på telefonen. DoubleTwist/AirTwist synkar enkelt hela biblioteket i Itunes på datorn till telefonen. Det är också en snygg och lättnavigerad mediaspelare, med tydliga knappar för att sortera på t ex artister, album eller låtar, plus att den även hanterar video, podcasts och radio. Mediaspelaren är gratis, synkappen AirTwist kostar cirka 30 kronor.

Dock4Droid tipsade man om på Feber.se. Det är en röd menylist som lägger sig i kanten av skärmen (man kan själv välja vilken). När man för fingret över den poppar det upp en list med ikoner för alla öppna program på telefonen, vilket gör det snabbt att växla mellan öppna appar. Väldigt likt dockan/programväljaren i OS X. Gratis i grundutförande, kostar 7 kronor om man vill ha utökade funktioner.

Lämna en kommentar

Filed under Android, Samsung Galaxy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s