Nya Market för långsamt


Google har som ledord att allt ska gå snabbt, så därför är det lite förvånande att den senaste versionen av Android market är så seg. På min Galaxy S II står det allt som oftast bara och tuggar. Man försöker backa, avslutar och håller på, men inget hjälper. Om det funkar så illa på en ny topptelefon så undrar jag hur krattigt det går på äldre modeller.

För Android är det viktigt att market är attraktivt och att ruljansen ökar i god takt – man ligger långt bakom omsättningen på Apples app store. Kanske blir det bättre efter uppdateringen till Ice Cream Sandwich, men förhoppningsvis fixar man det snabbare än så. Det behövs.

När man ändå är inne på Android så hoppas jag att Mountain View prioriterar ljudhantering i kommande versioner. Iphone och Ipad har mängder av bra appar för att spela in och skapa musik (Garageband, Music Studio, Amplitube osv) men begränsningar i operativet gör att latencyn (fördröjningen) för ljud är för stort i Android. Användare har klagat på detta länge, utan större reaktioner. Problem är alla olikheter i hårdvara som Android körs på och alla systemversioner. Men det är en stor marknad, och det gör sig – som inte minst Steve Jobs visade – extremt bra som demo på presentationer av nya operativversioner.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Android, IOS, Samsung Galaxy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s