Ice Cream Sandwich på Samsung Galaxy S II

Jag har nu kört med Android 4 ICS sedan det släpptes, och kan konstatera att det flyter på väldigt bra. Gränssnitt flyter elegant och är riktigt snabbt, telefonen känns aningen rappare. Den nya låsskärmen – där man nu får en punkt när man trycker som man kan dra åt vilket håll som för att låsa upp telefonen – är betydligt snyggare och smidigare än tidigare. Statusfältet i överkanten visar nu mer information och har fått nya ikoner. Rent grafiskt kan jag inte säga att det är ett större lyft, ikonerna är snarare fulare än tidigare, men funktionellt är det riktigt bra. Det nya typsnittet som telefonen fått är en ganska tradig sans serif, men – och det är ett stort plus – det är väldigt lättläst. Text syns mycket bra.

Andra positiva saker är den nya uppgiftshanteraren, där öppna program kommer upp som en sorts tabbar efter varandra och där man kan stänga dem genom att bara dra åt sidan. I kontaktlistan kan man ringa eller messa en person genom att på liknande sätt dra åt höger eller vänster. Smart.

Inte minst är det en stor förbättring att man nu kan köra Chrome som webbläsare. En väldigt bra webbläsare för mobilen med fin integration med Chrome på datorn. Alla bokmärken synkas mellan telefonen och datorversionen, och man kan också få upp sina öppna flikar på datorn direkt i telefonen.

Lämna en kommentar

Filed under Android, Samsung, Samsung Galaxy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s