Netflix till Sverige

Swedroid rapporterar att Netflix troligen kommer till Sverige nästa år – http://www.swedroid.se/streamingtjansten-netflix-till-sverige-i-borjan-av-2013-rykten/. Bra, det behövs streamingstjänster med ordentligt utbud. Hoppas bara att det inte blir för begränsat med tanke på allt krångel med rättigheter som brukar uppstå.

Läser just i Walter Isaacsons Steve Jobs-biografi om när Itunesbutiken skulle starta och hur klantigt musikindustrin – liksom nu filmindustrin – hanterade den digitala övergången. Representanter för Warner åkte till Cupertino för att få Apple att ingå i ett konsortium för att skydda digital musik. Efter fyra presentationsbilder avbröt Jobs dem: ”Ni tänkter med arslet”. Och fick till svar: ”Du har rätt. Vi vet inte vad vi ska göra.” Efter att det projektet gått i graven skapade musikbolagen i olika konstellationer egna musiktjänster på nätet som alla floppade. Isaacson skriver:

”Han [Jobs] förstod emellertid att det bästa sättet att stoppa piraterna – rent av det enda – var att erbjuda ett alternativ som var mer lockande än de ‘hjärndöda’ tjänster som musikindustrin kokade ihop. ‘Vi tror att åttio procent av de personer som stjäl saker helst inte vill göra det, men att det helt enkelt inte finns något lagligt alternativ’, sa han [Jobs] till Andy Langer från Esquire.”

Och det påståendet gäller fortfarande.

Lämna en kommentar

Filed under film, Steve Jobs, streaming

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s