Ska Surface Pro bryta Microsofts negativa trend?

Microsofts surfplatta Surface RT verkar bomba. Försäljningen går trögt och enligt uppgifter har man redan stoppat tillverkningen för att det finns för många enheter i lager. (http://www.theverge.com/2013/1/31/3936080/idc-tablet-report-apple-samsung-lead-the-market)

Inte så konstigt. Hårdvaran verkar ok, men det finns inga direkta argument för att köpa den istället för en Ipad eller Androidplatta. Det finns ju i princip inga av de viktigaste apparna. Microsoft själva satsar hårt på att den har Office förinstallerat, men det räcker inte långt. De måste nog inse att tiden då Office var den stora kassakon i datorvärlden är på väg bort, även om Steve Ballmer verkar ha svårt att släppa den tanken (http://www.theverge.com/2013/1/30/3931846/steve-ballmer-on-small-dropbox-users-interview).

Anledningen till att köpa en Windows-platta är ju just att det finns så mycket användbara program till (gamla) Windows. Men de programmen funkar ju inte på Windows RT, som mest känns som ett halvdant försök att komma åt det segmentet som Ipaden skapade. 

Intressantare då med Surface Pro som släpps om mindre än en vecka. Problemet för Microsoft här verkar dock bli hur man ska konkurrera med alla prisvärda alternativ. Surface Pro kommer att kosta rätt mycket (999 dollar, plus ett type cover som de flesta nog kommer att vilja ha), och försäljningen för ultrabooks i samma prissegment har varit svajig, så det ser inte helt bra ut.

Jag hoppas på att vi kommer att få se mer kraftfulla plattor och bärbara med touch till Windows 8 som säljer bra. Tanken med ett fullstort OS på mobila enheter känns som en utveckling i rätt riktning.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s