Dropbox fortfarande bästa molnlagringen

Jag har konton hos flera molnlagringstjänster: Dropbox, Google Drive, Skydrive och Box. Flera av dem har erbjudit stor gratis lagring, på Skydrive fick man 25 GB, Box 50 GB osv, och jag har även byggt ut med betalprenumerationer.

Det är otroligt smidigt att kunna komma åt alla sina filer på vilken enhet som helst – på datorn, telefonen, jobbdator, surfplattan osv – samtidigt som man inte behöver oroa sig för hårddiskkrascher, det finns ju redan en backup på allt.

Teoretiskt är tjänsterna rätt lika, men i praktiken skiljer de sig en del åt. Och bäst är fortfarande Dropbox. Dels är det mycket stabilt, man behöver inte orora sig för kontaktproblem, att programmet kraschar eller att man loggas ut, vilket sker titt som tätt med Google Drive. Dels ger de bäst information. Man ser klart och tydligt vilka filer som väntar på uppdatering, hur mycket som återstår och när det är klart. Dropbox har också bra mobilappar, som t ex visar uppladdade bilder och automatiskt laddar upp mobilens bilder till Dropbox.

Jag är lite förvånad över att Google Drive, som jag använder mycket och gillar, inte har satsat på en bättre Windows-applikation. Grunden för att använda molnlagring som backup är ju att det fungerar smärtfritt, utan krascher och med god information. Även när det gäller hur man hanterar bilder har Google en del att göra för att komma ikapp.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Box, Dropbox, Google Drive, molntjänster, Skydrive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s