Bloggarkiv

Andreas Ekström om varför den professionella journalistiken behövs

Ekström

 

Läser i Journalisten om nedskärningarna på DN och allt fler titlar som lägger ner. Då känns det bra med dessa välskrivna argument från Andreas Ekström, som försvarar behovet av en professionell journalistik som får ta både tid och resurser i anspråk.

Vi behöver lära oss igen att god journalistik kostar pengar, och mediebranschen behöver hitta nya sätt att nå ut med bra journalistik i de digitala kanalerna. Annars kan det gå illa med det öppna samhället, som kräver granskare för att fungera.

http://www.journalisten.se/kronika/sex-argument-journalistiken

Annonser

Lämna en kommentar

19 oktober, 2013 · 08:34

Så skapades Wireds nummer om design

Något gammal, men intressant, artikel om hur tidningen Wireds nummer om design skapades. Man berättar om hur man skapade designelementen i tidningen och byggde startuppslagen från 3D-utskrifter, kombinationer av illustrationer och foton, och 3D-renderingar.

Lämna en kommentar

21 november, 2012 · 22:04

Fotovisning i Dropbox-appen

Fotovisning i Dropbox-appen

Trevlig liten uppdatering till Dropbox för Android. Nu visar appen tumnaglar på ens bilder. Om man laddar upp andra kamerabilder än mobilens via Dropbox funktion Camera upload betyder det att man snabbt och smidigt kan bläddra mellan alla bilder, utan att behöva ladda ner eller gå in i annan app. Snyggt och smidigt.

Lämna en kommentar

19 november, 2012 · 20:18